Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul Cioloş a refuzat posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru penitenciare

Premierul Sorin Grindeanu a susţinut, sâmbătă, că Guvernului Cioloş i s-a oferit, de către Comisia Europeană, posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru îmbunătăţirea situaţiei penitenciarelor, însă Executivul de atunci a refuzat.

1239 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul Cioloş a refuzat posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru penitenciare

Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul Cioloş a refuzat posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru penitenciare (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Grindeanu a susţinut că a primit această informaţie de la oficiali de la Bruxelles, în vizita pe care tocmai a încheiat-o.

„Şi vreau să vă mai spun ceva, apropo de fonduri europene, o chestiune pe care am aflat-o acolo (la Bruxelles, n.r.): s-a oferit şi anul trecut, fostului Guvern, posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a îmbunătăţi sau a renova, pentru penitenciare. S-a spus acest lucru de către Comisia Europeană, a fost refuzat de către Guvern. (...)Această informaţie am primit-o de la Bruxelles, de la oficiali”, a spus Grindeanu, la Realitatea Tv.

El a precizat că Guvernul pe care îl conduce va transmite oficial în această săptămână o scrisoare către Comisia Europeană prin care va înştiinţa despre dorinţa de a accesa aceste fonduri.

„Vreau să vă spun că săptămâna asta - şi o să vedeţi concret acest lucru - vom trimite oficial din partea Guvernului României către Comisia Europeană o cerere prin care spunem că dorim să accesăm fonduri de acest tip, urmând să ne mişcăm foarte repede, dacă se poate spune astfel, astfel încât să putem să accesăm aceste fonduri”, a mai spus Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici