Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Papa Francisc

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Papa Francisc, şeful Executivului urmând să plece joi la Vatican.

1621 afișări
Imaginea articolului Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Papa Francisc

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte cu Papa Francisc

"În această după/amiază voi pleca într-o vizită la Vatican, unde voi fi primită în audienţă de Sanctitatea Sa Papa Francisc. Vizita este în baza bunelor relaţii bilaterale din România şi Vatican", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Întâlnirea va avea loc vineri, potrivit unui comunicat oficial. Premierul va avea, totodată, întrevederi cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctităţii Sale, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran de Malta, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, precum şi cu preşedintele Comunităţii Sant’Egidio, Marco Impagliazzo.

Vizita prim-ministrului la Vatican are loc pe fondul unor relaţii bilaterale foarte bune, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri a României, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestări culturale şi academice de ţinută, arată sursa citată.

Programul vizitei include, de asemenea, o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici