Preotul Cristian Terheş, candidat PSD la europarlamentare, eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale

Preotul Cristian Terheş, candidat pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a fost eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale printr-o decizie a Episcopiei Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1445 afișări
Imaginea articolului Preotul Cristian Terheş, candidat PSD la europarlamentare, eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale

Preotul Cristian Terheş, candidat PSD la europarlamentare, eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale

Potrivit Episcopiei Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, aceasta se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian Terheş, cât şi a oricui altcuiva.

„În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheş de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea precizează că, în conformitate cu Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii <nu vor lua parte activă în partidele politice>, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheş să fie eliberat de exerciţiul funcţiilor sacerdotale. Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmaţie cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât şi a oricui altcuiva. Opţiunea politică a părintelui nu reprezintă poziţia oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertăţii personale a părintelui”, se arată într-un comunicat al Episcopiei.

Reprezentanţii episcopiei au subliniat că, fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toţi oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe şi opinii diferite.

Cristian Terheş ocupă locul 4 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

„Multumesc tuturor pentru această oportunitate specială. Cred că fiecare român care priveşte această lista va vedea că este cea mai bună echipă care îi poate reprezenta la Bruxelles. Sunt membru nou în partid şi am o oarecare reţinere, dar vreau să mulţumesc cu această ocazie absolut fiecărui membru care s-a ocupat de semnături, de transmiterea mesajului în ţară. Să facă lumea comparaţie cu celelalte liste. Aici e cea mai bună echipă, cea mai tare. Cred că avem ocazia ca în două luni să repunem România pe hartă şi să trimitem la Bruxelles persoane care pot cu adevărat să reprezinte şi să se lupte pentru România”, a declarat acesta la depunerea candidaturilor PSD pentru alegerile europarlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici