Preşedintele a semnat decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu de la şefia DIICOT

  • Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu de la conducerea DIICOT.
1593 afișări
Imaginea articolului Preşedintele a semnat decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu de la şefia DIICOT

Preşedintele a semnat decretul de eliberare din funcţie a Giorgianei Hosu de la şefia DIICOT

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 septembrie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu – demisie”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, şi-a anunţat joi demisia după ce soţul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar instrumentat de DNA. Conducerea instituţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct al Direcţiei, Oana Daniela Pâţu, a anunţat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

Soţul şefei DIICOT Giorgiana Hosu, Dan Hosu, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare sub supraveghere în Dosarul „Carpatica Asig”, el fiind acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea informaţiilor nedestinate publicităţii.

Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici