Preşedintele Băsescu a ajuns la Chicago, unde va participa la Summitul NATO

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns sâmbătă la Chicago, unde va participa duminică şi luni la Summitul NATO.

399 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a ajuns la Chicago, unde va participa la Summitul NATO

Traian Băsescu (Imagine: Razcan Chirita/Mediafax Foto)

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte fac parte ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga,secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, şeful Statului Major General, Ştefan Dănilă, precum şi consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Iulian Fota şi Iulian Chifu.

Preşedintele are programate sâmbătă seara, începând cu ora locală 17.00 (1.00 ora României), o vizită la Arhiepiscopia Ortodoxă Română din Chicago, unde se va întâlni cu arhiepiscopul Nicolae Condrea, precum şi cu alţi înalţi clerici ai Bisericii Ortodoxe Române de pe continentul american.

De asemenea, Traian Băsescu se va întâlni, după vizita la arhiepiscopie, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din SUA şi din Chicago, unde preşedintele ar trebui să susţină o alocuţiune.

Preşedintele va participa duminică şi luni la lucrările Summitului NATO.

Astfel, duminică, Băsescu va lua parte la reuniunea în format Consiliul Nord-Atlantic şi la un dineu de lucru. În cea de-a doua zi a reuniunii Alianţei, Băsescu va participa la reuniunea în format extins privind operaţiunea din Afganistan, precum şi la reuniunea cu ţările partenere NATO.

Principalele subiecte pe agenda Summitului NATO sunt adaptarea capabilităţilor Alianţei, respectiv a Posturii de apărare şi descurajare a NATO la provocările din mediul de securitate, operaţiunea aliată din Afganistan şi parteneriatele cu alte state. În ceea ce priveşte capabilităţile NATO, discuţiile între aliaţi se vor concentra pe dimensiunea de apărare antirachetă şi pe iniţiativa Smart Defense, ca soluţie pentru eficientizarea utilizării bugetelor de apărare în actualul context de criză economică.

Într-o declaraţie susţinută vineri la Palatul Cotroceni, preşedintele Băsescu a spus că are stabilite şi întâlniri politice, în marja participării la Summit.

La finalul lucrărilor Summitului, preşedintele ar trebui să susţină luni, în jurul orei locale 14.45 (22.45 ora României) o declaraţie de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici