Preşedintele Băsescu a plecat în Spania, pentru o vizită de trei zile

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, luni dimineaţă, într-o vizită de stat de trei zile în Regatul Spaniei, în cursul căreia se va întâlni cu Regele Juan Carlos, cu premierul Jose Luis Zapatero şi cu membri ai comunităţii româneşti din Madrid şi Castellon de la Plana.

47 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a plecat în Spania, pentru o vizită de trei zile

Preşedintele Băsescu a plecat în Spania, pentru o vizită de trei zile

Din delegaţie fac parte ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, şi secretarul de stat în Ministerul Muncii Valer Bindea. Băsescu este însoţit şi de Vladimir Tismăneanu.

Conform Administraţiei prezidenţiale, şeful statului român va avea convorbiri cu suveranul spaniol, Majestatea Sa Regele Juan Carlos I, se va întâlni cu primul-ministru Jose Luis Rodriguez Zapatero şi cu reprezentanţi ai Parlamentului Spaniei. Preşedintele Băsescu va avea, de asemenea, o întrevedere cu primarul capitalei spaniole şi se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din regiunea Madridului. Programul vizitei de stat în Spania cuprinde deplasări în oraşele Valencia şi Castellon de la Plana unde şeful statului se va întâlni cu preşedintele Guvernului Comunităţii valenciene şi cu primarul oraşului Valencia, cu primarul oraşului Castellon de la Plana şi reprezentanţii comunităţii româneşti din regiune.

Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regina Sofia îi vor întâmpina cu onoruri, luni, pe preşedintele Traian Băsescu şi pe soţia sa, Maria Băsescu, la Palacio Real de El Pardo. Ulterior, cei patru vor lua prânzul împreună la Zarzuela, în compania principilor de Asturias, Don Felipe şi Dona Letizia. Regela şi regina Spaniei vor oferi, în cursul serii, o cină de gală la Palacio Real, în cinstea preşedintelui Băsescu şi a soţiei sale, Maria Băsescu.

Şeful statului se va întâlni, marţi, cu conducerea Confederaţiei Spaniole a Organizaţiilor Patronale şi cu reprezentanţi ai unor companii membre, apoi va susţine o alocuţiune la sediul Congresului Deputaţilor, unde se va întâlni cu preşedintele acestei instituţii.

Preşedintele va primi cheia de aur a oraşului Madrid de la edilul şef al Capitalei Spaniei, Alberto Ruíz Gallardon, ocazie cu care, de asemenea, va susţine un discurs. Băsescu va vizita şi Monumentul Eroilor spanioli, unde va depune o coroană de flori, precum şi monumentul dedicat victimelor atentatului de la 11 martie 2004.

Preşedintele se va întâlni apoi cu Mariano Rajoi, şeful opoziţiei spaniole.

În ultima zi a vizitei, Băsescu se va deplasa, împreună cu soţia sa, la Valencia şi la Castellon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici