Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a primit asigurări din partea Margheritei Boniver, preşedintele Comitetului Parlamentar Schengen din Italia, că ţara sa sprijină România pentru finalizarea procesului de aderare la spaţiul Schengen.

328 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen

Preşedintele Băsescu a primit asigurări că Italia sprijină aderarea României la Schengen (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Şeful statului a primit-o miercuri la Palatul Cotroceni pe Margherita Boniver, discutând despre aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi situaţia generală din interiorul UE, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Oficialul italian "a subliniat sprijinul constant pe care Italia îl acordă României în vederea finalizării procesului de aderare la spaţiul Schengen, nu doar din perspectivă politică, ci şi ca semn al aprecierii faţă de eforturile făcute de România pentru a răspunde standardelor specifice zonei Schengen", menţionează sursa citată.

De asemenea, preşedintele Băsescu a afirmat că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen şi a finalizat implementarea tehnică a acestora, fapt recunoscut de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din iunie 2011 şi de rezoluţia adoptată de Parlamentul European la 13 octombrie 2011.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici