Preşedintele Băsescu, invitat la Kiev la celebrarea a 1025 ani de la creştinarea Rusiei Kievene

Preşedintele Traian Băsescu şi Patriarhul Daniel au fost invitaţi de autorităţile din Ucraina la festivităţile de celebrare a 1025 de ani de la creştinarea Rusiei Kievene, care vor avea avea loc în perioada 27-28 iulie, a afirmat un oficial al Ambasadei Ucrainei de la Bucureşti.

277 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu, invitat la Kiev la celebrarea a 1025 ani de la creştinarea Rusiei Kievene

Traian Basescu (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Din partea Bisericii Ortodoxe Române s-a confirmat prezenţa la festivităţile respective a mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, în timp ce cu Preşedinţia sunt încă discuţii privind nivelul de reprezentare, a declarat Teofil Rendiuk, ministru-consilier al Ambasadei Ucrainei în România.

Acesta a precizat că la festivităţile şi ceremoniile de la Kiev au fost invitaţi inclusiv preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, precum şi patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În 988 sfântul cneaz Vladimir i-a botezat în apele Niprului pe locuitorii păgâni ai Rusiei Kievene, creştinarea fiind considerată extrem de importantă pentru istoria poporului rus.

Ambasada Ucrainei a organizat pentru a sărbători acest moment şi o expoziţie fotografică care poate fi vizitată la Centrul Cultural şi de Informare din Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici