Preşedintele Băsescu participă joi la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina, unde şefii de stat şi de guvern din UE urmează să aibă şi discuţii cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

289 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu participă joi la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anunţului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Băsescu va susţine o declaraţie de presă, înainte de plecarea spre Bruxelles, la ora 9.00, la Salonul oficial al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă".

În program se menţionează că, de la ora 12.05 (ora României), Traian Băsescu urmează să participe, la sediul Consiliului European, la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema situaţiei din Ucraina, iar, de la 12.30, la reuniunea Consiliului European cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. Şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor avea apoi, de la 14.15, un dejun de lucru separat.

Preşedintele Băsescu urmează să susţină o declaraţie de presă, în jurul orei 16.00, la sediul Consiliului European.

Şeful statului va merge apoi la Dublin, pentru a participa la lucrările Summit-ului Partidului Popular European.

Astfel, în programul preşedintelui Băsescu sunt prevăzute, joi seară, participarea la prima sesiune plenară a Summit-ului PPE şi la dineul oferit de prim-ministrul Irlandei, Enda Kenny, iar vineri participarea la a doua sesiune plenară a Summit-ului PPE.

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, se va întâlni cu liderii europeni la summit-ul de joi de la Bruxelles privind criza din Ucraina, a anunţat marţi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, relatează AFP.

"Şefii de stat şi de guvern din UE vor discuta joi la Bruxelles situaţia din Ucraina cu premierul premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk înaintea summitului extraordinar", a anunţat Rompuy într-o postare pe contul său de Twitter.

Discuţiile cu Iaţeniuk vor viza situaţia din Ucraina, dar şi sprijinul financiar pentru Kiev, au precizat surse europene, citate de AFP.

Liderii europeni "vor avea discuţii privind ultimele evoluţii din Ucraina şi modalităţile pentru diminuarea tensiunilor", a anunţat Rompuy luni, într-un comunicat dat publicităţii după reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe din statele UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici