Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, urmărit penal pentru abuz în serviciu

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este urmărit penal într-un dosar de abuz în serviciu.
  • El este acuzat de procurori că a numit un manager, deşi acesta nu îndeplinea condiţiile legale. Alexe respinge acuzaţiile.
317 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, urmărit penal pentru abuz în serviciu

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şeful Serviciului resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, şi un consilier, detaşat ca manager interimar al Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că la data de 11.11.2020, suspectul Alexe Costel a dispus detaşarea consilierului IA, în condiţiile în care ar fi avut cunoştinţă de faptul că numirea nu îndeplinea condiţiile legale de ocupare a acestei funcţii de conducere.

Ulterior, pe 10.03.2021 şi pe 07.07.2021, Alexe Costel ar fi dispus prelungirea detaşării în aceeaşi funcţie de conducere.

Documentaţia necesară a fost realizată de şeful Serviciului resurse umane şi salarizare din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

Prejudiciul estimat bugetelor Consiliului Judeţean Iaşi şi Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici” Iaşi este în sumă totală de 86.153 lei.

Suspecţii au fost informaţi despre calitatea procesuală şi acuzaţii, iar Costel Alexe s-a declarat surprins.

„Vă mărturisesc sincer că sunt surprins de această calitate, având în vedere că, de la începutul anchetei şi până acum, nu mi-au fost solicitate depoziţii şi nu există vreo implicare oneroasă a mea în acest dosar. Concursul pentru ocuparea posturilor vacante s-a desfăşurat în conformitate cu legislaţia în vigoare, primind toate avizele de legalitate şi urmând întocmai etapele prevăzute de normativ. Hotărârea privind organizarea concursului de proiecte de management la Şcoala Populară de Arte ,,Titel Popovici” a trecut prin plenul Consiliului Judeţean şi a primit votul consilierilor judeţeni, exact aşa cum prevede legea”, a anunţat Alexe, pe Facebook.

Costel Alexe a mai spus că se pune la dispoziţia organelor de cercetare şi că aşteaptă clarificarea acuzaţiilor într-un timp cât mai scurt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici