Preşedintele Iohannis, despre comisia privind alegerile din 2009: Nu cred că asta e prioritatea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Suceava, răspunzând unei întrebări legată de comisia parlamentară privind alegerile din 2009, că acest lucru nu este prioritar, în condiţile în care marile achiziţii privind Apărarea ”stau de câteva săptămâni”.

337 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis, despre comisia privind alegerile din 2009: Nu cred că asta e prioritatea

Preşedintele Iohannis, despre comisia privind alegerile din 2009: Nu cred că asta e prioritatea (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

”Nu cred că asta a fost prioritatea numărul unu pentru Parlament. Să nu uite Parlamentul şi coaliţia de guvernare că ţara destule probleme. Marile achiziţii pentru apărare stau de câteva săptămâni în Parlament, nu le discutăm, dar discutăm alegerile din 2009. Şi la nivel de Parlament e nevoie de prioritizarea lucrurilor”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Comisia parlamentară a fost cerută de PSD şi ALDE la jumătatea lunii aprilie, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoanele aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Dan Andronic susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

În dosarul deschis de Parchetul General în această cauză a fost audiat deja Gabriel Oprea.

Parlamentarii susţin însă că nu vor suspenda activitatea comisiei până la finalizarea anchetei penale.

„Ancheta parlamentară este anchetă parlamentară, care vrem să aflăm chestiuni care vizează activitatea parlamentară, legislativă, iar activitatea penală sau cea pe care o desfăşoară Parchetul este altă anchetă. Tocmai de aceea sunt două acţiuni total diferite. Deci, dacă sunt fapte de natură penală şi dacă din această anchetă parlamentară reies fapte de natură penală fără îndoială faptele respective sunt înaintate Parchetului. Nu poate face în nici un caz Parlamentul anchetă penală. (Merge înainte –n.r.) fără îndoială comisia parlamentară cu obiectivele pe care le va stabili (…)”, a declarat marţi deputatul PSD Florin Iordache.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici