Preşedintele Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, în prima vizită oficială externă din mandatul său, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, următoarea întâlnire a şefului statului urmând a fi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

323 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk (Imagine: Valentina Postelnicu/Mediafax)

După primirea oficială, la sediul Consiliului European, preşedintele Iohannis şi Donald Tusk au avut o convorbire tete-a-tete. Întâlnirea cu preşedintele Consiliului European nu va fi urmată de declaraţii de presă comune ale celor doi oficiali.

După discuţiile cu Donald Tusk, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohanis se va întâlni, la ora 10.00 (ora României) cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, urmată, la ora 10.45 (ora României), de o declaraţie de presă comună a celor doi oficiali.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea la Bruxelles, în prima vizită de lucru din mandat, că o prioritate a mandatului său va fi aprofundarea integrării europene a ţării noastre, el precizând că va trasmite acest mesaj cu claritate în cadrul vizitei.

Iohannis a afirmat că este prima vizită externă de la începutul mandatului său de preşedinte al României, o vizită de lucru la Bruxelles, la instituţiile europene şi euro-atlantice, pentru a sublinia importanţa pe care o acordă ţara noastră profilului european, ca stat membru UE şi NATO.

”În cadrul discuţiilor, voi aborda teme de interes deosebit pentru România în relaţiile cu instituţiile UE şi NATO”, a spus şeful statului, la plecarea în vizita de la Bruxelles, menţionând că România este în al optulea an de apartanenţă la UE, instituţile noastre sunt consolidate şi contribuţia noastră la proiectul european trebuie să fie una pe măsură.

”O prioritate a mandatului meu este aprofundarea integrării europene, voi transmite cu claritate acest mesaj şi vom discuta despre paşii pe care România trebuie să îi facă pentru aceasă integrare aprofundată şi pentru a-şi lua în primire mai bine rolul de membru NATO”, a spus Iohannis.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte la Bruxelles fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu şi şeful Statului Major General, general locotenent Nicolae Ciucă.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Bruxelles, Valentina Postelnicu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici