Preşedintele Italiei va face o vizită de stat la Bucureşti în septembrie

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va face o vizită de stat în România în luna septembrie, a anunţat joi ambasadorul italian, Mario Cospito, la petrecerea de marcare a Zilei Naţionale a ţării sale şi a 150 de ani de la unificare.

594 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Italiei va face o vizită de stat la Bucureşti în septembrie

Preşedintele Italiei va face o vizită de stat la Bucureşti în septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorul a reiterat sprijinul pe care Italia îl acordă României pentru integrarea în Spaţiul Schengen, dar şi pentru îndeplinirea tuturor condiţionalităţilor din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

El s-a referit şi la românii din Italia. "În Italia sunt 1,2 milioane de români, aceasta fiind cea mai numeroasă comunitate de străini din Italia şi cea mai mare comunitate de români din străinătate", a spus el.

La rândul său, premierul Emil Boc a rostit un discurs în care a menţionat importanta prezenţă italienească din România dar şi la românii din Peninsulă.

"În total, sunt două milioane de români care depind într-o formă sau alta de ceea ce fac cele două state împreună", a spus Boc, amintind că dintre aceştia, 1,2 milioane muncesc în Italia.

Ceremonia de marcare a Sărbătorii naţionale a Italiei s-a desfăşurat, joi seară, la ambasada Italiei din Bucureşti. Înaintea ceremoniei a fost organizat un scurt spectacol cu steaguri şi costume tradiţionale pe stradă, în faţa misiunii diplomatice.

Ulterior, invitaţii au fost poftiţi înăuntru şi trataţi cu preparate italieneşti.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat fostul preşedinte Emil Constantinescu, consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, arhiepiscopul Ioan Robu, parlamentarii Mihăiţă Calimente şi Viorel Riceard Badea, ambasadori şi oameni de afaceri.

La petrecere a rămas şi Massimo Moratti, care anterior susţinuse o conferinţă de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici