Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să pună şef la SIE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu se grăbeşte numească un nou director la SIE, însă va discuta despre acest subiect cu majoritatea parlamentară, înainte ca propunerea să fie făcută publică.

323 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să pună şef la SIE

Preşedintele Klaus Iohannis nu se grăbeşte să pună şef la SIE (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

”Parlamentul după, cred că nici 7 luni, a reuşit să vacanteze postul. Da, la momentul potrivit voi face o propunere. Am de gând să discut cu majoritatea parlamentară înainte să facă publică propunerea pe care o voi face”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului s-a declarat însă mulţumit de modul în care îşi desfăşoară activitatea şeful interimar al SIE.

”Sunt foarte mulţumit de activitatea domnului general Predoiu, dar este director interimar şi este nevoie de un director civil”, a spus preşedintele.

Klaus Iohannis a fost chestionat şi cu privire la ”cutuma” numirii şefilor serviciilor din rândul opoziţiei.

”Au existat anumite cutume, de exemplu că un serviciu este la putere şi unul la opoziţie. În Parlament s-a trecut într-o nouă fază, că nu se mai ţine cont de aceste cutume. (...) Este doar o observaţie.(...) Este prea devreme să discutăm despre persoana în cauză, dacă va fi politician sau nu. Rămâne de văzut”, a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă poate spune care este orizontul de timp în care ar putea lua o decizie, şeful statului a spus ”Nu mă grăbesc”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici