Preşedintele Klaus Iohannis, primit marţi de omologul argentinian, Alberto Fernández

Preşedintele Klaus Iohannis, va fi primit marţi de omologul argentinian, Alberto Fernández. Cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete şi vor susţine declaraţii de presă comune.

270 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis, primit marţi de omologul argentinian, Alberto Fernández

Preşedintele Klaus Iohannis, primit marţi de omologul argentinian, Alberto Fernández

Preşedintele Klaus Iohannis va depune marţi o coroană de flori la Monumentul Generalului San Martin, apoi va fi primit de omologul argentinian, Alberto Fernández, la Palatul Prezidenţial Casa Rosada, din Buenos Aires.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, cei doi şefi de stat vor avea convorbiri tête-à-tête, vor asista la semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – „Căştile Albe” din Republica Argentina, vor susţine declaraţii de presă comune şi vor participa la un dejun oficial.

„Vizita oficială în Republica Argentina va prilejui întrevederea preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu preşedintele Alberto Fernández, fiind prima vizită la acest nivel în ultimii 30 de ani. Obiectiv principal al vizitei îl reprezintă evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări şi identificarea în comun a domeniilor unde există perspective de creştere a schimburilor comerciale şi de atragere de noi investiţii, pentru ambele state. Preşedintele Klaus Iohannis va afirma disponibilitatea României de a conlucra cu Argentina pentru promovarea obiectivelor comune de politică externă, inclusiv din perspectiva poziţionării celor două ţări cu privire la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi consecinţele acestuia pe multiple planuri”, arăta pe 14 aprilie Preşedinţia.

Klaus Iohannis efectuează, până pe 26 aprilie, o vizită în America Latină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici