Preşedintele Klaus Iohannis priveşte cu optimism situaţia actuală a educaţiei. Peste 2 milioane de elevi s-au întors la şcoală

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, după întâlnirea cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că peste 2 milioane de elevi s-au întors la şcoală de luni, ceea ce reprezintă 70 la sută dintre şcolari.

1134 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis priveşte cu optimism situaţia actuală a educaţiei. Peste 2 milioane de elevi s-au întors la şcoală

Sursa foto: Mediafaxfoto

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu alte persoane din Ministerul Educaţiei, cu echipa din Administraţia Prezidenţială, despre modul în care decurge şcoala fizic, la aproape o săptămână după reluarea cursurilor.

„Pot să vă spun situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic, elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă din copii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Peste două milioane de elevi au reînceput fizic şcoala luni 8 februarie, ceea ce reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a afirmat că ceilalţi elevi, care au rămas în online, îşi continuă studiile în această formă.

Klaus Iohannis a făcut apel la păstrarea în continuare a măsurilor sanitare, pentru că „trebuie să fim realişti. Pandemia nu s-a terminat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici