Preşedintele PNL Iaşi: Zece primari PSD din judeţ îl vor susţine pe Iohannis la prezidenţiale/ Reacţia filialei PSD

Preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a declarat, miercuri, că zece primari PSD din judeţ îl vor susţine pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din acest an, iar apoi vor candida pe listele liberalilor la alegerile locale. La rândul său, preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa, a transmis că are încredere în colegii săi şi reprezentanţii liberalilor doar aruncă „o perdea de fum” pentru a capta atenţia ieşenilor.

440 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL Iaşi: Zece primari PSD din judeţ îl vor susţine pe Iohannis la prezidenţiale/ Reacţia filialei PSD

Preşedintele PNL Iaşi: Zece primari PSD din judeţ îl vor susţine pe Iohannis la prezidenţiale/ Reacţia filialei PSD

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, în urma discuţiilor pe care le-a avut, zece primari PSD din judeţ îl vor susţine pe Klaus Iohannis în campania pentru alegerile prezidenţiale. Liberalul nu a făcut însă publice numele primarilor.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut după alegerile europarlamentare cu mulţi primari ai PSD din judeţul nostru, zece dintre ei şi-au arătat deschiderea de a se alătura proiectului PNL, prima dată proiectului prezidenţial, urmând ca la alegerile locale de anul viitor să candideze în numele PNL. Pentru că şi ei conştientizează că dincolo de declaraţiile şi măsurile populiste de la PSD, substanţa lipseşte cu desăvârşire atunci când vine vorba de viziunea de dezvoltare a judeţului nostru. Ei sunt primari care, prin truda lor, prin fonduri europene sau guvernamentale, au reuşit şi au dezvoltat propriile comunităţi", a explicat preşedintele PNL Iaşi.

Potrivit lui Costel Alexe, în această situaţie se găsesc primari care au fost dintotdeauna la PSD, dar şi foşti liberali care au plecat din partid în 2014, cu Ordonanţa 55.

„În cazul fiecărui primar vom face o analiză, o vom discuta cu colegii din Biroul Politic Judeţean, iar cei care au trântit uşa PNL atunci când au plecat cu ordonanţa în 2014, mă tem că nu li se va deschide acum", a spus Costel Alexe.

OUG 55 din 2014 prevedea că, pe o perioadă de 45 de zile, aleşii locali pot opta să treacă la alt partid fără să-şi piardă mandatele. Această ordonanţă a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în 17 decembrie 2014, fiind admisă astfel sesizarea parlamentarilor PNL.

În replică, preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa a transmis că are încredere în colegii săi, care vor susţine, la alegeri, candidatul social-democrat. Potrivit acestuia, liberalii folosesc „o perdea de fum” pentru a capta atenţia ieşenilor.

„Timp de trei ani, opoziţia liberală a încercat să întârzie sau să blocheze toate proiectele demarate de administraţia judeţeană, dar şi de administraţiile locale, iar acum au tupeul să spună că o parte dintre primarii noştri îi susţin. Am încredere totală în edilii social-democraţi din judeţ. Sunt oameni cu experienţă, echilibraţi şi destoinici care nu pot să aplece urechea la astfel de dezinformări.

Scopul acestui anunţ făcut de preşedintele PNL Iasi are iz politic, atât local, cât şi naţional. Încearcă, din nou, să fure startul unei campanii electorale. Nimic surprinzător până acum! Din păcate, şeful liberalilor nu înţelege că pentru a-ţi crea vizibilitate e nevoie de proiecte şi realizări concrete, nu de minciuni şi intoxicări publice”, a transmis Maricel Popa, într-un comunicat de presă.

Taguri:
pnl,
psd,
prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici