Preşedintele Republicii Federale Germania, în vizită de stat în România în perioada 20 – 22 iunie

Preşedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, va efectua în perioada 20 – 22 iunie 2016 o vizită de stat în România, programul oficial incluzând convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş, dar şi o vizită la Sibiu.

492 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Republicii Federale Germania, în vizită de stat în România în perioada 20 – 22 iunie

Preşedintele Republicii Federale Germania, în vizită de stat în România în perioada 20 – 22 iunie (Imagine AFP / Mediafax Foto)

''Preşedintele Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck şi doamna Daniela Schadt vor efectua în perioada 20 – 22 iunie 2016 o vizită de stat în România. În perioada vizitei sale la Bucureşti, preşedintele federal Gauck va purta discuţii politice, printre altele, cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Dacian Cioloş'', a anunţat Ambasada Germaniei la Bucureşti.

În cadrul vizitei sale, preşedintele Gauk va rosti în 21 iunie 2016 alocuţiunea ''Europa: pasiune pentru raţiune''. Manifestarea va avea loc Biblioteca Naţională a României la invitaţia ''New Europe College'' şi a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti şi va fi moderată de Andrei Pleşu.

Potrivit aceleiaşi surse, în 21 iunie 2016, preşedintele federal Gauck se va afla la Sibiu unde va vizita, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, biserica fortificată din Cisnădie. Această vizită se află sub semnul patronajului pe care cei doi şefi de stat îl exercită împreună, din luna aprilie 2014, asupra Fundaţiei ''Bisericile fortificate'', contribuind astfel la prezervarea moştenirii culturale a minorităţii germane în România.

La Sibiu, preşedintele federal Gauck va purta discuţii şi cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România. Totodată se va vizita Primăria, Liceul Bruckenthal şi Biserica Evanghelică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici