Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, despre negocierile cu PNL: ”Exploratorii, despre toamnă”. Liderul PSD Liviu Dragnea: ”A acceptat din bun-simţ”

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat joi că discuţiile pe care le-a avut cu PNL nu au vizat constituirea unor majorităţi alături de liberali în consiliile judeţene, ci au fost ”discuţii exploratorii, despre variantele de toamnă”.

903 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, despre negocierile cu PNL: ”Exploratorii, despre toamnă”. Liderul PSD Liviu Dragnea: ”A acceptat din bun-simţ”

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, despre negocierile cu PNL: ”Exploratorii, despre toamnă”. Liderul PSD Liviu Dragnea: ”A acceptat din bun-simţ” (Imagine: Octav Ganea/ Ariva Mediafax Foto)

”Nu au fost discuţii legate de majorităţile actuale. Discuţiile au fost legate strict de ceea ce înseamnă toamnă. E perioada în care foarte mulţi ne punem problema cum şi în ce formă vom avea la toamnă variantele de lucru. Fie în alianţă, fie de sine stătători. Evident, în această explorare am avut de ascultat toate variantele”, a declarat Steriu, întrebat despre ce a discutat joi cu liderii PNL în sediul din Modrogan.

Liderul UNPR a mai spus că partidul pe care îl conduce ar putea candida la alegerile parlamentare de unul singur, fără nicio alianţă cu altă formaţiune. "Rezultatul de la locale e încurajator, chiar dacă au fost foarte multe alianţe, avem această variantă, putem merge în toamnă şi singuri”, a mai adăugat Steriu.

El a spus că în ceea ce priveşte alianţele după alegerile din 5 iunie, acestea vor fi "într-o singură direcţie". "Alianţa nu poate fi decât într-o singură direcţie, cred că lucrul acesta s-a văzut (…) în clipa de faţă avem convenite planurile de lucru astăzi aici, în această discuţie", a ţinut să precizeze Steriu, lăsând să se înţeleagă că o alinaţă cu PNL în consiliile locale sau judeţene este exclusă.

Valeriu Steriu a mai spus că a discutat această situaţie a alianţelor şi cu fostul lider UNPR Gabriel Oprea, înainte de a veni la negocierile cu PSD.

La rândul său, Liviu Dragnea a spus că i-a făcut şi el o ofertă lui Steriu pentru ca UNPR să meargă împreună cu PSD la alegerile parlamentare din toamnă. "Eu am înţeles, aşa am tradus eu, că a primit o ofertă de la PNL pe care a declinat-o. Am înţeles, de asemenea, că a acceptat din bun-simţ să se întâlnească cu cei de la PNL, cu cei doi semipreşedinţi. Am discutat şi despre un proiect pentru la toamnă pe care o să-l operaţionalizăm în perioada următoare, după ce se termină aceste constituiri de consilii locale şi judeţene", a spus Liviu Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici