Preşedintele Senatului din România s-a întâlnit cu omologul său spaniol

  • Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului din România, s-a întâlnit luni cu omologul său spaniol Pedro Rollan Ojeda.
  • Ei au vorbit despre relaţiile dintre cele două ţări şi despre comunitatea de români din Spania.
105 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului din România s-a întâlnit cu omologul său spaniol

Sursa foto: Facebook

Nicolae Ciucă face o vizită în Spania.

„Vizita în Spania a început astăzi cu o întâlnire cu omologul Pedro Rollan Ojeda, cu care am discutat despre importanţa diplomaţiei parlamentare în relaţia bilaterală dintre ţările noastre. Împreună, putem identifica soluţii comune la problemele celor două societăţi, îmbunătăţind relaţiile politice, comerciale şi culturale”, a transmis Ciucă pe Facebook.

Cei doi politicieni au vorbit şi despre comunitatea de români din Spania.

„Am fost impresionat de cuvintele calde, deosebite, cu care preşedintele Senatului Spaniei vorbeşte despre românii stabiliţi aici. Comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia şi Franţa”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Ulterior, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu preşedinţii comisiilor parlamentare de Apărare şi de Afaceri Externe.

„Am discutat despre oportunităţile de colaborare dintre ţările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potenţialul în fabricarea de armament şi muniţie, vehicule blindate şi material explozibil. Şi cred că avem acum ocazia de a iniţia colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România şi Spania”, a precizat Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici