Preşedinţie: Anul acesta Guvernul a stabilit unilateral agenda de aprobare a bugetului, fără să consulte CSAT

Administraţia Prezidenţială a trasmis vineri că în anul 2015 Guvernul a transmis CSAT proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe data 7 decembrie, iar CSAT s-a reunit pe 10 decembrie, afirmând că anul acesta Guvernul a acţionat fără să consulte CSAT.

1189 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: Anul acesta Guvernul a stabilit unilateral agenda de aprobare a bugetului, fără să consulte CSAT

Preşedinţie: Anul acesta Guvernul a stabilit unilateral agenda de aprobare a bugetului, fără să consulte CSAT (Imagine Alexandra Pandrea / Mediafax Foto)

"Administraţia Prezidenţială precizează că, în anul 2015, Guvernul a transmis Secretariatului CSAT proiectele de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale pe data 7 decembrie. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a reunit pe data de 10 decembrie 2015 pentru avizare", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Administraţia Prezidenţială a afirmat că în acest an, Guvernul a decis să acţioneze "fără să se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget".

Precizările vin după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că deşi în alţi ani CSAT a emis avizul după ce proiectul de buget a fost adoptat în Guvern, anul acesta un astfel de demers ar fi atras o procedură administrativă.

''Nu am reuşit să înţeleg noţiunea termenului de celeritate de azi până marţi. Vorbim totuşi de bugetul de stat, toată ţara aşteptă acest aviz, dar sunt absolut convins că dacă Guvernul ar fi adoptat proiectul de buget în şedinţa de Guvern cineva ar fi declanşat o procedură administrativă sau, Doamne fereşte, de altă natură'', a subliniat Dragnea.

''Nici eu şi nici primul ministru nu uităm ţara în care trăim şi sistemul care guvernează. Nu un sistem legitim, ca să ştim exact despre ce vorbi. Eu l-am sfătuit pe primul ministru să respecte procedurile ad literam'', a răspuns Dragnea, întrebat de ce nu au adoptat proiectul fără avizul CSAT, dacă a existat precedentul din anul 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici