Prima înţelegere post-alegeri. Cu cine vrea PNL să se alieze în consiliile judeţene şi locale, după alegerile locale 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat că PNL va aproba, luni, în Biroul Politic Naţional un proiect care prevede colaborarea cu PMP în consiliile judeţele şi locale din ţară, inclusiv în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

2921 afișări
Imaginea articolului Prima înţelegere post-alegeri. Cu cine vrea PNL să se alieze în consiliile judeţene şi locale, după alegerile locale 2020

Prima colaborare post-alegeri. PNL şi PMP se aliază în consiliile judeţene şi locale, după alegerile locale 2020

„Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi mâine aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi consiliile locale la nivel de ţară şi implicit va fi şi la nivelul Bucureştiului. PMP este aliat cu noi la guvernare”, a spus Ludovic Orban, la RTV.

Premierul a anunţat că un viceprimar al Capitalei va fi de la PNL, iar altul de la USR-PLUS.

„Cealaltă alianţă, cu USR-PLUS, e deja stabilită. Am stabilit coordonatele înţelegerii în momentul în care am hotărât să îl susţinem pe Nicuşor Dan. Asta e înţelegerea: un viceprimar de la USR-PLUS, unul de la PNL. De asemenea, la sectoare, ideea de bază e un număr de viceprimari egal”, a mai spus Orban.

Acesta a precizat că scopul acestor alianţe este „să formăm majorităţi, să guvernăm împreună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici