Prima reacţie a USR după ce Ciucă şi-a depus mandatul

Soluţia pentru ieşirea rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, susţin reprezentanţii USR după anunţul de luni seara privitor la depunerea mandatului de premier desemnat de către Nicolae Ciucă.

8180 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a USR după ce Ciucă şi-a depus mandatul

Prima reacţie a USR după ce Ciucă şi-a depus mandatul

„USR reiterează că soluţia pentru ieşirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică şi criza sanitară. România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea ţării, cu un calendar clar şi un buget cu alocări strategice agreate de la început”, a transmis USR luni seara.

Astfel, formaţiunea susţine „menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid”.

De asemenea, reprezentanţii USR au anunţat că vor propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat luni seara că Biroul Executiv al partidului i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să îşi depună mandatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici