Prima reacţie din PSD după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Viorica Dăncilă: Este un afront la adresa suveranităţii statului român

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie aşa-zisului Ţinut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranităţii statului român”, spune fostul premier al României şi preşedinte PSD Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook.

8447 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie din PSD după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Viorica Dăncilă: Este un afront la adresa suveranităţii statului român

Prima reacţie din PSD după adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc: „Este un afront la adresa suveranităţii statului român”

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie aşa-zisului Ţinut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranităţii statului român.

Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar şi tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci şi inconştienţă politică.

Senatul e acum dator să repare această oribilă greşeală”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.
 
 
Un proiect de lege pentru autonomia Ţinutului Secuiesc a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor pe 23 aprilie 2020. Proiectul care prevede că Ţinutul Secuiesc va avea presedinte şi limba oficială va fi maghiara a fost înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici