Prima şedinţă a echipei lui Dragnea. Oprişan va participa la toate reuniunile PSD, fără drept de vot

Noua echipă de conducere a PSD s-a reunit luni într-o primă şedinţă a Biroului Permanent Naţional al partidului, după alegerile de duminică, la şedinţă fiind prezenţi şi premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, este şi el prezent, la invitaţia lui Liviu Dragnea, deşi nu deţine funcţii la nivel central, urmând să participe săptămânal la şedinţe, potrivit unor surse. Pe de altă parte, preşedintele TSD, Mihai Sturzu, a avut dificultăţi în a intra în sediul partidului.

2993 afișări
Imaginea articolului Prima şedinţă a echipei lui Dragnea. Oprişan va participa la toate reuniunile PSD, fără drept de vot

Prima şedinţă a echipei de conducere a lui Dragnea. Marian Oprişan va participa la toate reuniunile PSD, dar fără drept de vot (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

UPDATE 11:31 - Marian Neacşu a fost propus de Liviu Dragnea în funcţia de secretar general al PSD

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a fost propus, luni, de către liderul Liviu Dragnea, în funcţia de secretar general al partidului, acesta urmând astfel să-i ia locul lui Andrei Dolineaschi, ales vicepreşedinte al PSD la Congresul de duminică.

Propunerea lui Liviu Dragnea va trebui validată în următorul Comitet Executiv Naţional al PSD, însă preşedintele formaţiunii a precizat că secretariatul general trebuie să îşi înceapă activitatea imediat, astfel încât Neacşu îşi va prelua, interimar, atribuţiile până la un vot al CExN.

Prima şedinţă a Comitetului Executiv al PSD de după congres va avea loc peste trei săptămâni, în Maramureş.

Neacşu preia funcţia de secretar general deţinută până acum de Andrei Dolineaschi, care a devenit duminică vicepreşedinte al formaţiunii.

Marian Neacşu este în prezent lider al depuaţilor PSD.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, participă la şedinţa conducerii social-democraţilor, deşi nu deţine funcţii la nivel central. Potrivit unor surse social-democrate, Marian Oprişan va participa săptămânal la şedinţele PSD, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, însă nu va avea drept de vot.

Marian Oprişan a declarat că va veni la şedinţele BPN ori de câte ori va fi invitat, deşi nu s-a înscris în lupta pentru una dintre cele 14 funcţii de vicepreşedinte alese duminică, la Congres. Mai mult, Oprişan a criticat la Congres interdicţia cumulului de funcţii în partid, considerând că trebuie să existe "un liant" între conducerea locală şi cea de la vârful PSD.

Sturzu, luat la întrebări de portarul de la sediul PSD

Liderul tineretului social-democrat, Mihai Sturzu, a venit la sediul partidului în jurul orei 11, odată cu începerea şedinţei social-democraţilor. El a fost oprit la poartă, unde a discutat câteva minute cu portarul, înainte de a i se permite accesul.

"Mi se pare revoltător. Domnul portar m-a oprit, a spus că n-am voie să vin la partid, că nu sunt membru al Biroului (Permanent Naţional - n.r.). Mi se pare incredibil. Sunt preşedintele TSD, prin Statut încă cu drept de vot în BPN. Orice membru PSD trebuie să intre în sediul partidului", a spus Sturzu, subliniind că are dreptul să participe la aceste şedinţe ca lider al tinerilor social-democraţi.

De la şedinţă BPN lipsesc vicepreşedinţii Ionuţ Vulpescu şi Mihai Tudose, care au avut un alt program.

În urma alegerilor de duminică, BPN are următoarea componenţă: Valeriu Zgonea, preşedinte executiv şi 14 vicepreşedinţi- Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Viorel Ştefan, Gheorghe Şimon, Gabriel Vlase, Mihai Chirică, Gabriela Vrânceanu Firea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană.

La şedinţele BPN au dreptul să participe, cu drept de vot, premierul Victor Ponta, preşedintele Consiliului Naţional, Rovana Plumb, dar şi preşedintele Organizaţiei de femei şi al Organizaţiei de Tineret.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici