Primar: În Capitală sunt disponibile peste 800 de locuri pentru învăţământ dual

Elevii bucureşteni se pot înscrie în sistemul de învăţământ dual din Capitală, unde sunt disponibile peste 800 de locuri pentru anul şcolar 2023 – 2024, anunţă, miercuri, primarul general, Nicuşor Dan.

203 afișări
Imaginea articolului Primar: În Capitală sunt disponibile peste 800 de locuri pentru învăţământ dual

„Invit elevii bucureşteni să se înscrie în sistemul de învăţământ dual din Capitală, unde sunt disponibile peste 800 de locuri pentru anul şcolar 2023 – 2024. Programul cuprinde specializări din mai multe domenii, durata studiilor este de 3 ani, iar absolvenţii vor avea numeroase oportunităţi în identificarea unui loc de muncă şi dezvoltarea unei cariere după finalizarea cursurilor”, spune Nicuşor Dan.

Învăţământul profesional în sistem dual este dedicat elevilor şi tinerilor cu vârsta de până în 26 de ani, absolvenţi de clasa a VIII-a.

Învăţământul dual are multe avantaje: bursă lunară de la operatorul economic şi de la stat, practică la operatori economici de top, premii pentru stimularea performanţei, diplomă recunoscută la nivel european, siguranţa unui loc de muncă după absolvire şi posibilitatea continuării studiilor.

Nicuşor Dan adaugă că sistemul de învăţământ dual este bazat exclusiv pe iniţiativa operatorilor economici interesaţi în formarea profesională de calitate, dispuşi să investească, în baza unui parteneriat cu şcolile şi primăriile, pentru a-şi asigura resursa umană calificată, în calitatea lor de potenţiali angajatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici