Primăria Capitalei vrea să refinanţeze emisiunea de obligaţiuni din anul 2018

  • Primarul generalal Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat luni noua emisiune de obligaţiuni municipale.
  • Primăria are în vedere refinanţarea emisiunii de obligaţiuni din anul 2018.
426 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să refinanţeze emisiunea de obligaţiuni din anul 2018

„Primăria Capitalei are în vedere refinanţarea emisiunii de obligaţiuni din anul 2018, când Municipiul Bucureşti a contractat un împrumut de la BERD în valoare de 555 milioane lei pentru refinanţarea emisiunii de obligaţiuni municipale din 2015, parte a datoriei contractate în 2005”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Prezentarea de luni a avut loc la sediul Primăriei Capitalei.

„Mesajul meu către mediul bancar şi mediul de afaceri, către creditorii noştri şi către investitori este acela că PMB e o instituţie de încredere, serioasă, care se ţine de cuvânt. Asta înseamnă să ne respectăm contractele, să plătim la timp – dar şi să nu facem risipă, să nu angajăm în cheltuieli inutile, care nu aduc nimic concret oraşului, cum s-a întâmplat în trecut. Primăria Capitalei continuă să investească în viitorul oraşului, în modernizarea lui. În ciuda alocării bugetare similare cu cea din 2021 şi în condiţiile inflaţiei mai mari, investim în continuare pentru Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan.

În cadrul întâlnirii, primarul a prezentat proiectele de investiţii derulate în prezent, precum şi cele care urmează a fi demarate pentru dezvoltarea Bucureştiului.

„Un proiect important pentru mine şi pentru oraş rămâne trenul metropolitan. A fost finalizat studiul preliminar, iar acum urmează studiul de fezabilitate. E un proiect care vrea să decongestioneze Bucureştiul, care vrea să ofere o alternativă reală la traversarea oraşului într-un mod rapid, nepoluant. De asemenea, ţin în continuare la investiţii în flota STB, pentru modernizarea şi electrificarea ei. Vom avea 100 de tramvaie noi de la Astra Arad (în construcţie), 100 de autobuze electrice noi (licitaţie în curs) şi 100 de noi troleibuze noi (licitaţia va fi relansată). Mai mult, investim şi în modernizarea unor linii de tramvai. Au fost deja emise certificate de urbanism pentru câteva rute, iar pentru altele a fost depusă deja documentaţia. Vom finanţa aceste investiţii pentru transport predominant din fonduri europene, dar şi din fondurile PMB”, a spus primarul.

De asemenea, Nicuşor Dan a vorbit şi despre investiţiile Primăriei Capitalei în dezvoltare urbană – PIDU Zona Centrală: „E vorba de transformarea centrului Capitalei de-a lungul Dâmboviţei, inclusiv cu spaţii pietonale, piste de biciclete, parcări. Finanţăm acum câteva obiective din PIDU, iar în anii viitori celelalte. Fondurile europene şi PNRR sunt, în acelaşi timp, o oportunitate extraordinară nu doar pentru transport şi pentru mediu, ci şi pentru patrimoniul istoric al Capitalei. Am depus săptămâna trecută proiecte de 50 de milioane de euro pentru renovarea unor clădiri publice şi blocuri de locuinţe. Pinacoteca sau blocul Rosenthal sunt printre clădirile care vor fi renovate”.

La eveniment au participat investitori din domeniul financiar şi bancar, reprezentanţi ai instituţiilor financiare internaţionale BERD şi IFC şi reprezentanţi ai unor fonduri de pensii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici