Primarii de municipii cer săptămâna viitoare o întâlnire cu prmierul şi ministrul Finanţelor

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România, solicită, săptămâna viitoare, o întalnire la Guvern cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pentru a găsi soluţii de finanţare şi ieşirea din riscul de faliment al administraţiei publice locale, în special a municipiilor.

319 afișări
Imaginea articolului Primarii de municipii cer săptămâna viitoare o întâlnire cu prmierul şi ministrul Finanţelor

Primarii de municipii cer săptămâna viitoare o întâlnire cu prmierul şi ministrul Finanţelor

Vineri, la Suceava, a avut loc reuniunea Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, discuţiile debutând cu o dezbatere referitoare la bugetele aprobate de autorităţile publice locale pentru anul 2019 şi la demersurile întreprinse de AMR către Guvernul României cu scopul de a se echilibra deficitul apărut în urma execuţiei după primul trimestru.

,,Problema constrângerilor bugetare de care am avut parte în ultimii ani, mai ales anul trecut, problema persistând şi în acest an constituie unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi. În consecinţă, am stabilit ca săptămâna viitoare să mergem la Guvern pentru a avea o discuţie cu Primul-ministru şi cu ministrul finanţelor publice , pentru a găsi soluţii să rezolvăm ieşirea din riscul de faliment al administraţiei publice locale, în special pentru municipii.” – a declarat prinarul SEctorului 3 al Capitalei şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă.

Primarii au dezbătut, de asemenea, impactul pe care il are decizia ANCOM legată de tariful maxim ce va fi aplicat pentru folosirea spaţiilor publice, cu hotărârea de a se iniţia o discuţie aplicată asupra acestei situaţii şi funcţie de rezultatul acestei discuţii, eventual, o acţiune în instanţa de contencios-administrativ.

Şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în prezent Capitala se află într-un faliment nedeclarat şi că situaţia va fi discutată cu premierul. „Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toţi suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poţi să îţi asiguri funcţionarea, activitatea curentă.”, a declarat Gabriela Firea, înaintea CEx PSD.

Primarul General al Capitalei a declarat că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, săptămâna viitoare, pentru discutarea bugetului alocat primăriilor. „Am vorbit cu doamna premier. Am anunţat această situaţie şi la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier şi minsitrul de Finanţe săptămâna viitoare, care acum este plecat din ţară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt priorităţile”.

Taguri:
primari,
guvern,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici