Primarul din Timişoara urmăreşte maşinile de gunoi, noaptea, pe străzile din oraş

  • Dominic Fritz, primarul din Timişoara, a dezvăluit că noaptea urmăreşte maşinile de gunoi pe străzile din oraş.
  • Edilul se declară nemulţumit de modul în care firmele de salubrizare îşi fac treaba.
  • Primăria plăteşte anual 40 de milioane de lei pentru curăţenie.
6793 afișări
Imaginea articolului Primarul din Timişoara urmăreşte maşinile de gunoi, noaptea, pe străzile din oraş

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Dominic Fritz a dezvăluit faptul că noaptea, împreună cu alţi reprezentanţi ai Primăriei, urmăreşte maşinile de gunoi.

„Nu a existat până acum o verificare a prestării serviciilor. Fiecare dintre noi, cei din conducerea PMT, am făcut această verificare. Am urmărit, la propriu, maşina de curăţenie noaptea, să vedem dacă are peria sus sau jos. Am făcut o obsesie aproape, cu peria. E sus sau e jos? O odată, de două ori, de trei ori, dar primarul, viceprimarii, administratorul oraşului, nu pot fi în 100 de locuri în acelaşi timp, urmărind 100 de procese, să vadă dacă firmele cărora le plătim 40 de milioane de an, doar pe salubrizarea stradală, îşi fac datoria”, a spus Dominic Fritz.

Edilul a anunţat că firmele care nu îşi fac treaba vor fi penalizate şi că se poate ajunge până la rezilierea contractelor.

„Sunt 6 firme care fac curăţenie în oraş, dar până acum nu a existat un efort de coordonare între ele. Domeniul public este feliat şi fiecare firmă lucrează fără să se coordoneze cu celelalte. Avem 3 contracte pe salubritate stradală şi alte 3 contracte pentru curăţenie în parcuri şi pe spaţiile verzi”, a adăugat primarul Dominic Fritz.

În paralel, Poliţia Locală va intensifica verificările pentru a-i prinde pe timişorenii care aruncă gunoi pe domeniul public. În medie, Poliţia locală a aplicat 107 amenzi lunar, cea mai mare sancţiune în valoare de 30.000 de lei fiind aplicată unei firme. De asemenea, în fiecare lună, de pe străzile din oraş sunt adunate aproximativ 1.000 de tone de deşeuri ilegale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici