Primul primar ACL din Iaşi care trece la PSD: E în interesul comunităţii să merg unde sunt sprijinit

Primarul PNL al comunei ieşene Moţca, Constantin Hobincă, a anunţat, vineri, că va trece la PSD, susţinând că ”este în interesul comunităţii” să meargă acolo unde primeşte ”sprijin concret” pentru proiectele derulate în localitate.

278 afișări
Imaginea articolului Primul primar ACL din Iaşi care trece la PSD: E în interesul comunităţii să merg unde sunt sprijinit

Primul primar ACL din Iaşi care trece la PSD: E în interesul comunităţii să merg unde sunt sprijinit

Constantin Hobincă, primar liberal al comunei ieşene Moţca, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că, cel mai probabil, se va înscrie în PSD.

”Da, voi pleca din PNL, cel mai probabil la PSD. De fapt, eu am susţinut şi la europarlamentare PSD. Pentru PNL nu contează se pare că are primar la Moţca, că nu m-au sprijinit cu nimic cei de la Consiliul Judeţean, în special Cristian Adomniţei (şeful CJ Iaşi - n.r.). Am multe proiecte în comună şi este în interesul comunităţii să merg acolo unde primesc sprijin concret”, a spus Hobincă.

Întrebat dacă nu crede că ar putea să nu primeasă fondurile aşteptate de la Guvernul PSD, Hobincă a răspuns: ”Se poate orice, dar decât promisiuni de la PNL, mai bine ţepe de la PSD”.

Totodată, primarul Constantin Hobincă a spus că este nemulţumit şi că fostul său contracandidat PSD la Primăria Moţca în alegerile din 2012 a fost primit în PDL, partid cu care PNL a fuzionat.

”Când am candidat, am făcut-o pe listele PNL şi am dus bătălia în faţa candidatului PSD, care a mers pe listele USL. Dar după alegeri, reprezentantul PSD s-a înscris în PDL. Păi cum adică, eu mă bat cu el, iar acum suntem colegi în ACL? Atunci mă duc eu la PSD”, a adăugat Hobincă.

Constantin Hobincă este primul primar ACL din judeţul Iaşi care îşi anunţă trecerea la PSD, după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă care permite migraţia aleşilor locali.

În judeţul Iaşi, ACL are 55 de primari, din care 45 sunt membri PNL şi zece PDL. PSD are 42 de primari, iar PPDD unul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici