Primul român care a votat, o profesoară de chimie din Auckland

Primul român care a votat în cadrul scrutinului programat pentru duminică este Adina Giurgiu, o profesoară de chimie în vârstă de 40 de ani, din Auckland, preşedintele Asociaţiei românilor "Doina".

30 afișări
Imaginea articolului Primul român care a votat, o profesoară de chimie din Auckland

Primul român care a votat, o profesoară de chimie din Auckland (Imagine: Mediafax Foto)

Giurgiu a votat atât pentru alegerile prezidenţiale, cât şi pentru referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

Potrivit MAE, Adina Giurgiu a votat la secţia 289, la ora 20.10, ora României (ora 7.10 - ora locală).

Adina Giurgiu este originară din Baia Mare. Ea a plecat în Noua Zeelandă împreună cu soţul şi fetiţa ei, în 1998, după ce a a fost, timp de patru ani, profesoară de Chimie în România.

În ţara de adopţie a început să lucreze în calitate de cadru tehnic al Universităţii Tehnice din Auckland AUT, după care, începând din anul 2001 s-a mutat la Facultatea de Medicină din cadrul aceleiaşi Universităţi, unde în prezent conduce laboratorul studenţesc de Farmacologie.

Este membru fondator al Asociaţiei Doina, care a avut iniţiativa înfiinţării secţiei de votare din Auckland. În Noua Zeelandă trăiesc aproximativ 3.500 de români, dintre care 1.000 la Auckland.

Următoarele secţii de vot care se deschid la ora 22.00, ora României, sunt cele trei secţii din Australia de la Canberra, Sydney şi Melbourne.

Scrutinul se derulează în intervalul orar 7.00-21.00 (ora locală).

Votul în străinătate se va termina luni, 23 noiembrie pe coasta de Vest a SUA, la ora 7.00, ora României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici