Principele Radu a prezentat strategia sa privind România

Principele Radu, care şi-a anunţat recent candidatura la Preşedinţie, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, o broşură în 20 de pagini, care cuprinde strategia sa privind România, pe următorii 30 de ani, şi care este deschisă printr-un mesaj al Regelui Mihai.

76 afișări
Imaginea articolului Principele Radu a prezentat strategia sa privind România

Principele Radu a prezentat strategia sa privind România (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Broşura, intitulată "România, o viziune pe 30 de ani", are 20 de pagini şi este deschisă printr-un mesaj către români al Regelui Mihai: "România are nevoie de o viziune durabilă care să completeze democraţia şi libertăţile garantate de apartenanţa la NATO şi la Uniunea Europeană".

În mesajul său, Regele Mihai mai transmite că pune această răspundere "în mâinile Principesei Margareta şi ale Principelui Radu, cu speranţa că o vor putea duce la bun sfârşit".

Strategia este împărţită în două perioade, de câte zece şi, respectiv, douăzeci de ani, strategia pe primii zece ani cuprinzând câteva obiective care trebuie realizate, printre care "brăzdarea ţării cu autostrăzi pe rute avantajoase economic şi turistic", "dezvoltarea unei reţele turistice" şi "dezvoltarea iniţiativei private".

Strategia pe următorii douăzeci de ani are în vedere dezvoltarea educaţiei şi eliminarea corupţiei.

"O ţară solidă nu are nevoie doar de democraţie şi libertăţi. Are nevoie şi de câteva alte valori, patru-cinci la număr, care dau soliditate naţiunii şi statului ei: profesionalismul, loialitatea, generozitatea, spiritul de răspundere şi puterea exemplului personal. Toate sunt valorile pe care instituţia pe care o reprezint le-a susţinut în ultimii 143 de ani", a spus Principele Radu, susţinând că aceste valori sunt incluse în strategia sa pe 30 de ani.

Prin candidatura sa, Principele Radu speră să facă din Instituţia Preşedinţiei o "instituţie model".

"Acesta este contextul prin care am ajuns, pe 9 aprilie, să prezint în faţa naţiunii un discurs prin care am anunţat că voi candida la Instituţia Preşedinţiei României pentru a face din prima instituţie, cea mai expusă, cea mai vizibilă, cea mai simbolică, cea mai plină de înţeles statal, o instituţie model, sperând ca de la ea în jos societatea să îşi facă ordine în propria ogradă, astfel încât România să nu devină doar o ţară a tuturor posibilităţilor, aşa cum greşit se crede că e bine, ci o ţară a predictibilităţii", a explicat Duda.

El consideră că o ţară în care nu există predictibilitate este vulnerabilă.

"O ţară în care să nu te minunezi în fiecare dimineaţă de ceea ce s-a mai putut întâmpla. Fiindcă aceasta nu se numeşte libertate, se numeşte vulnerabilitate", a concluzionat Duda.

Principele Radu şi-a anunţat, în 9 aprilie, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici