Prinţul Charles face lobby pentru promovarea României în Marea Britanie

Prinţul Charles i-a spus, joi, premierului Emil Boc că face lobby pentru promovarea României, ca obiectiv turistic, în Regatul Unit al Marii Britanii şi şi-a exprimat disponibilitatea de a oferi expertiză la înfiinţarea unor parcuri naturale, după modelul celor din Marea Britanie.

73 afișări
Imaginea articolului Prinţul Charles face lobby pentru promovarea României în Marea Britanie

Prinţul Charles face lobby pentru promovarea României în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În discuţia avută la Palatul Victoria, Şeful executivului şi Prinţul de Wales au avut un schimb de opinii cu privire la agricultura ecologică şi securitatea alimentară.

"România are un potenţial deosebit în domeniul agricol, îndeosebi în ceea ce priveşte produsele bio, iar ambiţia noastră este să devenim un important competitor pe piaţa agricolă. Suntem conştienţi că agricultura este o componentă importantă în dezvoltarea României şi cred în capacitatea ţării noastre de a deveni din importator, în exportator de produse agricole", i-a spus Boc prinţului Charles.

El a apreciat proiectele în care este implicat moştenitorul coroanei britanice, în domenii precum dezvoltarea durabilă, protecţia mediului, agricultura ecologică, turismul rural, conservarea patrimoniului cultural al satelor româneşti, asistenţa socială pentru copiii orfani şi a arătat că, pentru sprijinirea Proiectului Carpaţi, Guvernul a înfiinţat un Secretariat pentru Dezvoltare Durabilă.

Această structură reuneşte specialişti din mai multe ministere şi are scopul de a susţine şi coordona proiecte de dezvoltare durabilă în Carpaţi.

De asemenea, premierul i-a acordat funcţia onorifică de Înalt Reprezentant pentru Dezvoltare Durabilă lui Jeremy Staniforth, consilier pentru România al Alteţei Sale Regale Charles.

Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că exemplul acţiunilor incluse în Proiectul Carpaţi va încuraja şi alte zone ale ţării să se implice în proiecte similare de dezvoltare durabilă, cu sprijinul autorităţilor locale care cunosc cel mai bine specificul zonei.

Prinţul Charles a sosit în după-amiaza zilei de joi la Bucureşti, pentru discuţii cu preşedintele şi premierul, pentru ca în zilele următoare să viziteze proiecte pe care le susţine în sate din Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici