PRM va participa la consultările iniţiate de premierul Tăriceanu pe tema salarizării

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, luni, în plenul Senatului, că va participa, vineri, la Guvern, la consultările iniţiate de premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema salarizării.

23 afișări
Imaginea articolului PRM va participa la consultările iniţiate de premierul Tăriceanu pe tema salarizării

PRM va participa la consultările iniţiate de premierul Tăriceanu pe tema salarizării (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, luni, în plenul Senatului, că va participa, vineri, la Guvern, la consultările iniţiate de premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema salarizării.

El a menţionat că, luni dimineaţa, a primit o scrisoare de la premierul Călin Popescu Tăriceanu cu privire la "salarizare, la discrepanţele enorme care încep să iasă la iveală", prim-ministrul invitând partidele politice parlamentare să participe la o întâlnire pe acestă temă la Guvern.

"Deşi nu avem cele mai bune relaţii în ultimul timp, m-am decis să onorez acestă invitaţie", a spus senatorul PRM, adăugând că va fi însoţit de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bolcaş.

"Să vedem de ce primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu a respins pe bandă rulantă aproape toate propunerile anterioare care vizau limitarea acestor excese", a menţionat liderul PRM.

El a amintit că, în anul 2007, PRM a depus un proiect de lege privind transparenţa în câştigarea banilor publici, proiect respins de premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"De ce nu sunt bani pentru profesori şi au fost bani pentru unii şi alţii? De ce se termină banii la profesori şi se dau banii la judecătorii care sunt preşedinţii birourilor electorale?", a întrebat el.

Preşedintele PRM a spus, pe de altă parte, că nu îi convine deloc ca parlamentarii să apară la unele posturi de televiziune, "care instigă şi care fac un clivaj social", menţionându-se că au "cine ştie ce salarii". Corneliu Vadim Tudor a subliniat că sunt parlamentari care trăiesc efectiv numai din aceste salarii şi unii care, atunci când vor ieşi la pensie, vor avea numai o pensie de parlamentar.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, la Palatul Victoria, că invită partidele politice şi partenerii sociali la discuţii pentru elaborarea unei legi a salarizării bugetarilor, aşa încât acest act normativ să fie adoptat după alegeri indiferent de structura viitorului Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici