"Problemele" lui Iliescu : "BNR, Radio, Agerpresul" - Geoană: "Băsescu poate fi bătut" - Gândul

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a susţinut în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, de la Turnu Măgurele, că " BNR, Radio, Agerpresul, SSPR-ul" sunt "câteva probleme care trebuie rezolvate" şi că "oameni vulnerabili" trebuie scoşi din "prima linie", informează Gândul.

60 afișări
Imaginea articolului "Problemele" lui Iliescu : "BNR, Radio, Agerpresul" - Geoană: "Băsescu poate fi bătut" - Gândul

"Problemele" lui Iliescu : "BNR, Radio, Agerpresul" - Geoană: "Băsescu poate fi bătut" (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Publimedia/Mediafax Foto)

"Sunt câteva probleme care trebuie rezolvate, BNR, Radio, Agerpresul, SSPR-ul (Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari). Să scoatem din prima linie oameni vulnerabili, care au nişte caracteristici, îmbogăţiţi…şi lumea discută cum s-au îmbogăţit, cum au tot felul de relaţii dubioase… Pot să fie oameni de care avem nevoie, dar nu trebuie să fie în prima linie. În faţă să fie oameni care au autoritate morală, care n-au niciun fel de reţinere, pentru că au spatele puternic", a spus Iliescu, într-o înregistrare difuzată de Realitatea TV şi citată de cotidianul Gândul.

La aceeaşi şedinţă, preşedintele PSD Mircea Geoană a afirmat că "rezultatul alegerilor prezidenţiale din toamnă va fi decis de voturile a circa un milion, un milion şi jumătate de alegători, care, în prezent, sunt nehotărâţi".

Geoană le-a spus membrilor CEXn că "Băsescu poate fi bătut" , dar întrebarea care rămâne este dacă PSD este capabil să fie "portdrapelul celor care vor să scape de Băsescu".

"În acest moment un curent puternic anti-Băsescu se conturează, întrebarea este dacă vom putea să capitalizăm şi să generăm voturile necesare ca să câştigăm în turul doi. Astăzi, scenariul de tipul 2004, cu rocada Stolojan-Băsescu, ceea ce s-ar putea face eventual la liberali, nu are şanse de concretizare, pentru că nu există masă critică care să propună o formulă la PNL", a mai spus Geoană, conform înregistrării RTV.

În ce îl priveşte pe liderul PDL, preşedintele PSD a afirmat că "în acest moment, principalii finanţatori ai PNL merg, cel puţin până-n turul întâi cu Crin Antonescu".

"Această idee de candidat surpriză care să apară de undeva, în absenţa unui mare partid, şansele sunt minimale. În absenţa unui candidat credibil şi în perspectiva unei campanii care se anunţă destul de moale din partea lui Antonescu, este posibil ca radicalizarea publicului liberal să fie mai puţin accentuată. Trebuie să ne gândim, şi din acest punct de vedere, cum reuşim să radicalizăm publicul PNL împotriva lui Traian Băsescu", a mai comentat Geoană.

În altă ordine de idei, primarul Constanţei, Radu Mazăre a spus, în şedinţa CEXn că: "domnul Murgeanu şi cu domnul Blaga au nişte firme, care fac pereţi. Şi s-au dus acolo o sută şi ceva de milioane de euro la anveloparea blocurilor. Pe domnul Blaga şi pe domnul Murgeanu nu-I interesează problema asta. Pe ei îi interesează să dea drumul repede, să facă nişte blocuri, şi să cumpere pereţii de la firmele pe care ţi le spun ei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici