Programul de guvernare PDL-PSD nu mai face nicio referire la Tezaur

PDL şi PSD au eliminat din programul de guvernare prevederea referitoare la recuperarea cu prioritate de către România a Tezaurului de la Moscova, noul text elaborat de cele două partide tratând relaţia cu Federaţia Rusă doar la modul general, prin promovarea în continuare a relaţiilor bilaterale.

130 afișări
Imaginea articolului Programul de guvernare PDL-PSD nu mai face nicio referire la Tezaur

Programul de guvernare PDL-PSD nu mai face nicio referire la Tezaur (Imagine: Mediafax Foto)

Varianta intermediară a programului de guvernare PDL-PSD prevedea în mod distinct relansarea relaţiilor politice cu Federaţia Rusă pe baze pragmatice, de respect reciproc, conform raporturilor existente între UE şi Rusia şi intereselor comune, inclusiv în domeniul economic, şi indica faptul că o prioritate va reprezenta acţiunea politico-diplomatică "susţinută" în vederea recuperării Tezaurului României aflat la Moscova.

Textul final al programului de guvernare nu mai face nicio referire la Tezaurul de la Moscova, ci prevede, la modul general, promovarea în continuare a deschiderii în relaţiile bilaterale cu Federaţia Rusă, în special în domeniul economic, şi o contribuţie activă la relaţiile UE-Rusia.

În document se mai arată că se va acţiona pentru asigurarea unui tratament nediscriminatoriu în cazul muncitorilor români din spaţiul UE, prin libera circulaţie a forţei de muncă, încurajarea investiţiilor româneşti în străinătate, inclusiv prin constituirea unui fond de garanţii pentru investitorii români şi readucerea în atenţie a problemei aderării României la programul scutirii de vize pentru călătorii în Statele Unite ale Americii.

În programul de guvernare se mai precizează că Republica Moldova va fi unul dintre principalii beneficiari ai proiectelor de asistenţă pentru dezvoltare acordată de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici