Proiect: 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Mai mulţi parlamentari PSD au depus în Parlament un proiect de lege pentru declararea zilei de 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti, care urmăreşte îmbunătăţirea statutului producătorilor români în lanţul alimentar scurt şi pentru câştigarea încrederii consumatorilor.

332 afișări
Imaginea articolului Proiect: 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Proiect: 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

”Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti va fi organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice prin organizarea şi sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului”, se arată în proiectul de lege iniţiat de opt senatori şi deputaţi PSD.

Potrivit iniţiativei, autorităţile administraţiei centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării acestor manifestaţii.

”Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 10 octombrie - Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii mai susţin că, în prezent, se evidenţiază o serie de disfuncţionalităţi la nivel legislativ în ceea ce priveşte promovarea produselor agroalimentare româneşti.

”Prin acest act normativ putem îmbunătăţi statutul producătorului român în lanţul alimentar scurt şi putem încuraja consumul de produse agroalimentare autohtone şi produs tradiţional”, se mai arată în expunerea de motive.

Senatul este primă cameră sesizată, decizia finală urmând să fie luată de Camera Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici