Proiect Mircea Geoană: PSD să decidă dacă merge înainte, sau dacă face un pas înapoi

PSD trebuie să decidă dacă merge înainte, pe drumul deschis în ultimii ani, sau dacă face un pas înapoi în timp, Congresul fiind momentul în care trebuie să existe o alegere între trecut şi viitor, se precizează în schiţa de proiect politic al candidatului la şefia PSD, Mircea Geoană.

20 afișări
Imaginea articolului Proiect Mircea Geoană: PSD să decidă dacă merge înainte, sau dacă face un pas înapoi

Proiect Mircea Geoană: PSD să decidă dacă merge înainte, sau dacă face un pas înapoi (Imagine: Mediafax Foto)

"PSD trebuie să decidă dacă merge înainte, pe drumul pe care l-am deschis în ultimii ani, sau dacă face un pas înapoi în timp. Acest Congres va fi o opţiune între PSD - aşa cum trebuie să fie, sau PSD - aşa cum a fost, o opţiune între curajul de a construi viitorul şi nostalgia trecutului", se precizează în schiţa proiectului politic elaborată miercuri de liderul PSD, Mircea Geoană şi susţinătorii săi la şefia PSD.

În documentul citat se mai arată că PSD poate reveni la anii în care "cei de la centru luau decizii în numele celor din teritoriu" sau, pe de altă parte, poate continua procesul de democratizare în care s-a angajat în ultimii ani.

"O întoarcere în trecut înseamnă noi căutări şi noi frământări care ne vor consuma energiile şi ne vor ţine prizonierii prezentului", se subliniază în documentul menţionat.

În aceeaşi schiţă de proiect politic se mai arată că PSD are nevoie să privească în viitor, drumul înapoi nefiind considerat o opţiune.

"După ce victoria a fost atât de aproape, dezamăgirea şi frustrările sunt fireşti. Însă un singur lucru este foarte clar: dacă dorim să ne păstrăm şansa revenirii, a victoriei, a revanşei, trebuie să privim spre viitor. Drumul înapoi nu este o opţiune. Miza acestui congres şi obligaţia ce ne revine tuturor este să găsim împreună calea către viitor", se mai precizează în documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici