Proiectul de înfiinţare a unui registru cu traficanţii de droguri, depus în Parlament

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunţă că mai mulţi parlamentari liberali au depus un proiect de lege pentru înfiinţarea Registrului naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri.

149 afișări
Imaginea articolului Proiectul de înfiinţare a unui registru cu traficanţii de droguri, depus în Parlament

Proiectul de înfiinţare a unui registru cu traficanţii de droguri, depus în Parlament

„Evenimentele prezentate în spaţiul public în ultima perioadă au arătat, fără dubiu, amploarea dobândită de fenomenul infracţional în sfera ilicitului de droguri. Creşterea accelerată a cazurilor de consum ilicit de droguri, precum şi a infracţiunilor săvârşite sub influenţa acestora generează consecinţe grave. În acest sens, se impune supravegherea şi destructurarea reţelelor de traficanţi, existând o legătură de cauzalitate directă între intensificarea activităţilor de trafic de droguri şi creşterea consumului. Pentru a diminua consumul şi efectele nocive ale acestuia, acţiunea trebuie îndreptată pe linia combaterii traficului”, potrivit expunerii de motive.

Iniţiatorii afirmă că scopul nu este unul punitiv, ci preventiv.

„Datele din registru nu sunt publice, acestea fiind pentru uzul autorităţilor în vederea prevenirii unor fapte din sfera traficului de droguri”, se mai arată în document.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, precizează că printre iniţiatori se numără şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici