ProRomânia: Nu ne grăbim să intrăm la nicio guvernare

Vicepreşedintele ProRomânia Adrian Ţuţuianu a declarat că partidul său nu se grăbeşte să intre la guvernare şi că "nu poate exista o alianţă cu un partid politic aflat la guvernare". El a spus că ProRomânia este deschis să discute cu "toată lumea".

126 afișări
Imaginea articolului ProRomânia: Nu ne grăbim să intrăm la nicio guvernare

ProRomânia: Nu ne grăbim să intrăm la nicio guvernare

"Nu ne grăbim să intrăm la nicio guvernare. Trebuie să constat că această ştire, astăzi, în contextul la ce s-a întâmplat la Caracal este printre puţinele ştiri politice care au ieşit în evidenţă. Dacă ne uităm la comportamentul ProRomânia din ultima lună veţi putea observa că noi vrem să discutăm cu toată lumea. Am dat un răspuns pozitiv şi am semnat la Cotroceni pactul pentru o Românie europeană cu preşedintele Iohannis şi cu PNL, PMP şi USR. Am discutat cu doamna Dăncilă în urmă cu două săptămâni despre ce ar trebui îmbunătăţit la guvernare. Astăzi am discutat cu domnul Tăriceanu despre eventualitatea unui proiect comun, iar explicaţiile şlui Victor Ponta sunt foarte clare, nu poate exista o alianţă cu un partid politic aflat la guvernare", a spus, miercuri seară, la RealitateaTV, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte ProRomânia pe organizare.

El a transmis că Pro România vrea resetarea clasei politice şi o îmbunătăţire a guvernării iar deocamdată nu are semnele că este dorită "această îmbunătăţire".

"Eu nu cred că Pro România are nevoie de avocaţi nici pentru a merge la guvernare nici pentru a rămâne în afara guvernării. Pro România a luat un scor bun la europarlamentare faţă de alte partide. În al doilea rând Pro România are suficiente personalităţi politice cu experienţă care să ştie ce să facă. Eu cred că trebuie să fim deschişi să vorbim cu toată lumea. Pro România vrea resetarea clasei politice şi o îmbunătăţire a guvernării. Deocamdată nu avem aceste semne că se doreşte această îmbunătăţire", a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că partidul său va forma o alianţă politică cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Tăriceanu a afirmat că alianţa va fi a treia forţă parlamentară, după PSD şi PNL. Pro România a condiţionat alierea cu ALDE de ieşirea acestora de la guvernare.

Ulterior, liderul ALDE şi-a nuanţat declaraţiile de pe Facebook cu privire la alianţa cu Pro România, iar după editarea postării în locul "am hotărât" a apărut "am discutat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici