Protest al primarilor PSD din judeţul Galaţi. Aceştia se plâng că nu au primit niciun ban de la Guvern

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi şi aproximativ 40 de primari şi aleşi locali PSD din judeţ au protestat joi în faţa Prefecturii gălăţenii.
  • Ei susţin că guvernul a alocat bani doar pentru primăriile PNL.
1041 afișări
Imaginea articolului Protest al primarilor PSD din judeţul Galaţi. Aceştia se plâng că nu au primit niciun ban de la Guvern

Sursă FOTO: Facebook

Participanţii la protest spun că primăriile conduse de reprezentanţi ai PSD nu au primit niciun leu.

„S-au alocat peste 100 milioane de euro, iar Galaţiului nu i s-a alocat nici măcar un milion de euro. Au dat aseară au dat o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoţii, şi au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL-ului. Judeţul Galaţi are 627.000 de locuitori şi ei au alocat doar pentru 120.000 de oameni bani. O localitate cu 1.300 de locuitori, ca Suhurlui, a luat 485.000 de lei, iar localităţi de 10.000 de locuitori ca Brăhăşeşti şi Pechea, nu au luat niciun ban. Ce vină au oamenii ăştia? Sunt proiecte cu fonduri europene şi nu vor avea bani să asigure cofinanţările. Este vorba despre 540.000 de oameni care au fost ignoraţi de Guvernul României. Guvernul nu este pe persoană fizică, este al tuturor românilor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Un primar anunţă că va cere ajutorul Consiliului Judeţean.

„Nu am primit absolut nimic de la Guvern. Ne chinuim să supravieţuim. Dacă Consiliul Judeţean nu o să ne ajute cu bani pentru asistenţă socială şi pentru persoanele cu dizabilităţi, de luna viitoare o să avem probleme, nu mai avem de unde să le dăm salariile”, a spus Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi.

Primarul unei comune gălăţene cu 11.000 de locuitori spune că nu a primit niciun leu de la Guvern.

„Am primit zero lei de la Guvern. La o comună de 11.000 de locuitori, cred că aveam suficientă nevoie de bani. Sunt proiecte în derulare, enorm de multe cheltuieli. Cu cât ai comuna mai mare, cu atât ai mai multe cheltuieli. Eu nu sunt primar doar pentru PSD, sunt primar pentru toţi oamenii. Aceste proiecte nu sunt făcute pentru pesedişti sau pentru penelişti, sunt pentru comunitate” , s-a plâns Mihăiţă Măncilă primarul comunei Pechea.

Un alt primar din judeţul Galaţi anunţă că a făcut solicitare la Prefectură pentru alocarea de fonduri.

„Anul trecut am primit doar 10.000 de lei. Anul acesta niciun leu, bănuiesc că s-au gândit că ne ajung banii de anul trecut. Am făcut o solicitare la Prefectură, avem nevoie de 2 milioane de lei pentru cofinanţare proiecte, cât şi pentru şcoli, asistenţă socială, facturi la curent etc. Nu pot să cred că într-o ţară membră a Uniunii Europene, banii să fie daţi pe criterii politice”, a declarat şi Tenie Dumitru, primarul comunei Corod.

Protestul s-a încheiat fără incidente.

CITEŞTE ŞI: Critici la adresa lui Florin Cîţu. Barna, despre banii alocaţi primăriilor: „Arată nu doar cinism, ci şi o nedisimulată ticăloşie”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici