Protest AUR împotriva certificatului verde, în şedinţa Camerei Deputaţilor: „Libertate fără certificate”

Parlamentarii AUR au afişat, luni, un banner improvizat, de mari dimensiuni, pe care scria „Libertate fără certificate”. Deputaţii Alianţei au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.

1210 afișări
Imaginea articolului Protest AUR împotriva certificatului verde, în şedinţa Camerei Deputaţilor: „Libertate fără certificate”

Protest AUR împotriva certificatului verde, în şedinţa Camerei Deputaţilor: „Libertate fără certificate”

„În dezbaterile parlamentare deputaţii nu desfăşoară pancarde sau bannere. Se pare că pentru dvs. regulamentul nu contează”, a spus preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu.

Preşedintele de şedinţă i-a spus deputatului AUR că proiectul de lege nu va fi supus dezbaterii şi votului, deoarece lipseşte raportul comisiilor de specialitate.

„În Regulament noi nu voiam pe ordinea de zi 545 şi nu vrem nici asumarea răspunderii pe niciun fel de certificat. Mesajul nostru e clar - 545 trebuie respins. Proiectul dlui Cîţu să fie respins. Stăm cât se poate de liniştiţi, dar trebuia să respingem 545”, a spus copreşedintele AUR George Simion.

Şedinţa a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Şoşoacă, prezentă la şedinţa Camerei Deputaţilor.

Propunerea legislativă, iniţiată de 11 senatori şi deputaţi, printre care fostul premier Florin Cîţu şi vicepremeierul Kelemen Hunor, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, respectiv pentru introducerea certificatului verde, a fost respins în Senat pe 27 octombrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici