Protest AUR împotriva vaccinării obligatorii. Rafila: În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă

În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă, neadevărată, care are ca şi scop scăderea conştientizării populaţiei în ceea ce priveşte utilitatea vaciinării, a declarat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu privire la protestul AUR organizat joi.

1739 afișări
Imaginea articolului Protest AUR împotriva vaccinării obligatorii. Rafila: În faţa ministerului se desfăşoară o acţiune de informare incorectă

„Am văzut nişte sloganuri <Vaccinat=Intoxicat>, eu vă asigur că majoritatea celor care sunt aici au fost vaccinaţi în copilărie, nu mi s-a părut că au fost intoxicaţi, dar cred că intoxicarea (...) se referă la intoxicarea politică şi la dezvoltarea unui subiect neadevărat”, a spus Rafila.

Acesta a adăugat că acoperirea vaccinală în ultimii ani în România a scăzut „îngrijorător”.

„Eu am repetat în numeroase rânduri, alţi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, parlamentari şi profesionişti din sistemul de sănătate au declarat foarte clar că acest proiect nu face altceva decât să stabilească principiile funcţionării unui program de vaccinare şi unui acces la vaccinuri în ţara noastră, mai ales că în ultimii 10-15 ani scăderea acoperiririi vaccinale în România a fost un element care este îngrijorător, a dus România dincolo de locul 100 în topul clasamentului mondial în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală, suntem la multe dintre vaccinuri pe ultimul loc în Euorpa şi lucrul acesta trebuie schimbat”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Acesta susţine că niciunul dintre principiile proiectului nu se referă la o obligativitate a vaccinării, ci spune doar că unul dintre principii este „asigurarea dreptului tuturor cetăţenilor, a dreptului, nu a obligaţiei, de a opta, a opta înseamnă chestiune opţională, pentru utilizarea vaccinurilor în vedere menţinerii sănătăţii”.

În faţa Ministerului Sănătăţii, AUR organizează joi un protest faţă de vaccinarea obligatorie. „AUR se opune vaccinării obligatorii! Am ieşit în stradă pentru apărarea drepturilor românilor!”, se arată pe pagina de Facebook a formaţiunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici