Protest inedit al senatorului Ţopescu, în plen

Senatorul PNL Cristian Ţopescu a protestat luni, în şedinţa de plen, prezentându-se în faţa colegilor îmbrăcat cu un tricou cu inscripţia "Există o singură criză/criza orelor de sport", ca reacţie la reducerea numărului orelor de sport din şcoli.

19 afișări
Imaginea articolului Protest inedit al senatorului Ţopescu, în plen

Protest inedit al senatorului Ţopescu, în plen (Imagine: Mediafax Foto)

"Îmi cer scuze pentru ţinuta neprotocolară cu care mă prezint în faţa dumneavoastră. (Declaraţia mea politică – n.r.) are legătură cu ceea ce se află sub această bluză. Este o declaraţie politică vizuală, probabil cea mai scurtă declaraţie din istoria lucrărilor Senatului", a spus Ţopescu, purtând un tricou cu inscripţia "Există o singură criză / criza orelor de sport".

"Vă rog frumos să nu consideraţi această declaraţie ca fiind o ironie. Este o realitate. Tristă! Vă mulţumesc pentru înţelegere", a mai spus Ţopescu.

Gestul acestuia l-a determinat pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să afirme că se intră "în era declaraţiilor politice de tip metaforă vizuală".

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Adriana Pană, a anunţat recent că Ministerul Educaţiei reduce programul elevilor de liceu la maximum 30 de ore pe săptămână, conform noilor planuri cadru pentru anul şcolar 2009-2010, această măsură neafectând numărul posturilor din învăţământ, în schimb, cele mai afectate fiind orele de sport şi a doua limbă modernă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici