Proteste în Brazilia. Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere destituirea din funcţie a preşedintelui Jair Bolsonaro

  • Protestatarii au ieşit pe străzile mai multor oraşe pentru cere demiterea preşedintelui
  • Oamenii cer ca Jair Bolsonaro să fie judecat şi pus sub acuzare de fapte de corupţie
  • Bolsonaro pierde din popularitate pe fondul deciziilor luate în gestionarea pandemiei
1026 afișări
Imaginea articolului Proteste în Brazilia. Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere destituirea din funcţie a preşedintelui Jair Bolsonaro

Sursa foto: profimedia

Protestatarii au luat cu asalt străzile oraşelor din întraga Brazilie pentru a cere demiterea preşedintelui Jair Bolsonaro. Oamenii s-au săturat de modul în care acesta conduce ţara şi cer să fie tras la răspundere, relatează Reuters.

Noile alegeri prezidenţiale vor fi peste un an, iar actualul preşedinte pierde în popularitate. Bolsonaro este acuzat de fapte de corupţie pe care acesta le neagă. Sondajele arată că în prezent Jair Bolsonaro pierde în faţa oponentului său, fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de politicile adoptate pe fondul pandemiei, menite să contracareze virusul şi să protejeze populaţia.

"Sunt aici pentru că este timpul să reacţionăm faţă de acest guvern genocid pe care îl avem şi care a pus stăpânire pe ţara noastră", a declarat Marcos Kirst, un protestatar din Sao Paulo.

Peste 500.000 de brazilieni au murit de COVID-19 în timpul mandatului preşedintelui Bolsonaro. Deşi a fost criticat la nivel internaţional pentru negarea
gravităţii bolii, acest lucru nu l-a împiedicat să nu ia nici o măsură, ba dimpotrivă, s-a numărat printre opozanţii măsurilor de prevenţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici