PSD a depus un proiect de lege pentru sprijinirea industriei HoReCa. Facilităţi acordate, dar condiţionate

PSD a depus, luni, la Parlament un proiect de lege pentru sprijinirea industriei HoReCa, care prevede acordarea de facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor.

479 afișări
Imaginea articolului PSD a depus un proiect de lege pentru sprijinirea industriei HoReCa. Facilităţi acordate, dar condiţionate

PSD a depus un proiect de lege pentru sprijinirea industriei HoReCa

„Orban a salvat HoReCa cu un tur al teraselor şi nişte halbe băute cu prietenii! În rest, le-a spus că sunt prea mici, că nu contează în PIB şi să-şi vadă de treabă să nu-l mai deranjeze. Şi-au bătut joc cu cinism de nişte oameni care au luat credite şi au făcut datorii pentru că Guvernul le-a promis că vor putea funcţiona. Acum, antreprenorii îşi strigă disperarea şi spun că, dacă acest sector nu va fi sprijinit de stat, încă 150.000 de români vor îngroşa rândurile şomerilor! PSD vine în sprijinul acestei industrii printr-o o lege depusă azi la Parlament. Se acorda facilităţi multiple, dar cu condiţia menţinerii locurilor de muncă şi a stabilităţii preţurilor şi tarifelor”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, principalele măsuri prevăzute în proiectul de lege sunt:

- Eşalonarea plăţii impozitului pe veniturile din salarii pe 3 luni după încetarea stării excepţionale. Cine plăteşte la timp, are o bonificaţie de 10% .
- Cazarea, masa şi transportul în scopuri turistice sunt scutite de TVA până la sfârşitul anului 2020, pentru reducerea costurilor suportate de populaţie.
- Statul susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de orice angajator (stat sau privat), în cuantum de 1450 lei/angajat, în 2020 şi 2021.
- Sistem de vouchere pentru ca agenţiile turistice să poată reprograma serviciile pe care a încasat banii, dar nu le-a putut presta.
- Ajutoare nerambursabil completate cu garanţii de către stat la creditele pentru investiţii prin ”Programul pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare”, prevăzut în programul economic al PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici