PSD a propus PNL pact de neagresiune la locale şi susţinere reciprocă în turul doi - surse

Liderii PSD au propus PNL, la întâlnirea de vineri, un pact de neagresiune la alegerile locale şi susţinerea reciprocă a candidaţilor din turul doi, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din cele două partide.

21 afișări
Imaginea articolului PSD a propus PNL pact de neagresiune la locale şi susţinere reciprocă în turul doi - surse

PSD a propus PNL pact de neagresiune la locale şi susţinere reciprocă în turul doi - surse

Social-democraţii le-au propus liberalilor semnarea unui pact de neagresiune la alegerile locale şi susţinerea reciprocă a candidaţilor ajunşi în turul doi, au declarat, luni, surse din cele două partide, relatând discuţiile care au avut loc în şedinţele conducerilor PSD, respectiv în PNL, pe tema întâlnirii de vineri, dintre liderii social-democraţi şi cei liberali.

Potrivit surselor citate, propunerea prevedea posibilitatea reactualizării pactului de neagresiune şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare, în funcţie de rezultatele din alegerile locale şi de "eventualitatea estimării unui guvern PSD-PNL" ulterior alegerilor parlamentare.

Surse din PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că cea mai mare parte a liderilor social-democraţi prezenţi la şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional au primit cu reticenţă propunerea pe care Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Ion Iliescu au făcut-o liberalilor.

Sursele citate au mai arătat că nici la nivelul conducerii PSD, nici la PNL nu a fost luată o decizie cu privire la pactul de neagresiune, preconizându-se o nouă întâlnire la vârf între liberali şi social-democraţi, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a informat BPN, luni, despre întâlnirea pe care a avut-o, alături de alţi lideri ai PSD, cu conducerea PNL.

Surse din PSD au arătat că, potrivit lui Geoană, la întâlnirea PSD-PNL nu s-a ajuns la o înţelegere privitoare la o posibilă colaborare politică între social-democraţi şi liberali, liderii PNL arătând că un mesaj cu privire la o apropiere PNL-PSD ar dezavantaja partidul condus de Tăriceanu.

Aceleaşi surse au mai arătat că liderii PNL nu au formulat un refuz categoric la propunerea privitoare la colaborare cu social-democraţii, dar au solicitat un răgaz pentru a da un răspuns.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici