PSD, către preşedintele Klaus Iohannis: Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi

Social democraţii transmit pe pagina de Facebook, că proiectul de buget, aşa cum a fost publicat, arată categoriile de interes, printre care dezvoltare locală, sănătate, educaţie, transport. PSD îi cere totodată preşedintelui Klaus Iohannis să nu se mai amestece în lucruri pe care nu le înţelege.

968 afișări
Imaginea articolului PSD, către preşedintele Klaus Iohannis: Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi

PSD, către Iohannis: Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi

"Creşterea investiţiilor reprezintă principala ţintă a bugetului pe anul 2019. Domeniile prioritare sunt investiţiile în infrastructura de transport (5,6 miliarde lei), investiţiile în educaţie (2 miliarde lei), investiţiile în aparatura medicală (1,8 miliarde pentru incubatoare, ecografe, RMN-uri etc) şi investiţiile în dezvoltarea locală (2,5 miliarde prin PNDL, pentru şcoli, grădiniţe, drumuri locale, canalizări şi alimentări cu apă etc.)", scriu social democraţii.

"Sunt de asemenea asiguraţi toţi banii pentru pensii şi salarii, inclusiv pentru majorările prevăzute în acest an conform programului de guvernare. Cresc substanţial şi sumele alocate primăriilor şi consiliilor judeţene, iar 99,9% dintre aleşii locali apreciază noul buget. Tot în acest an, România va depăşi pragul de 1.000 miliarde lei la Produsul Intern Brut. Deci cifrele arată bine. În final, un mesaj special pentru preşedintele Iohannis: Nu vă mai amestecaţi în lucrurile pe care nu le înţelegeţi! Vă mulţumim!", se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că fondurile europene au rămas, din nou, pe post de „Cenuşăreasă”, Guvernul absorbind cu circa 20% mai puţin decât propria ţintă asumată. Şeful statului a precizat că în acest fel au fost neglijate investiţii necesare dezvoltării ţării noastre.

Şeful statului a solicitat Executivului să vină cu un buget realist pentru 2019 şi îi indemnă pe guvernanţi să se mai uite „pe linia veniturilor fiscale”. Şeful statului a mai spus că PSD caută „vinovaţi de servciu” pentru a ascunde incompetenţa miniştrilor.

Iohannis a mai spus că, în raport cu 2016, ponderea în PIB a veniturilor fiscale este în scădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici