PSD cere comisie parlamentară de anchetă privind semnăturile de pe contestaţia PDL către CC legată de buget

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD va solicita constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind semnăturile de pe sesizarea PDL la bugetul pe 2013, avansând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite şi în alte contestaţii.

351 afișări
Imaginea articolului PSD cere comisie parlamentară de anchetă privind semnăturile de pe contestaţia PDL către CC legată de buget

PSD cere comisie parlamentară de anchetă privind semnăturile de pe contestaţia PDL către CC legată de buget (Imagine: Shutterstock)

"Grupul PSD va înainta astăzi o cerere şi Parlamentul, cu structurile pe care le are, va verifica semnăturile şi vă asigur că vor avea surprize foarte mari. Se repetă acest mod de lucru. Noi vrem să verificăm dacă nu cumva PDL are o listă de semnături pe care le foloseşte la absolut toate contestaţiile", a spus Ivan.

El a arătat că PSD va solicita verificarea contestaţiei PDL la CC, precum şi analizarea unor contestaţii mai vechi, în baza bănuielii că aceleaşi semnături au fost folosite de mai multe ori.

"Avem suspiciuni foarte serioase de fraudă. Sunt semnături pe care le-au folosit de mai multe ori care sunt strânse de mai de mult şi sunt folosite de fiecare dată", a spus Ivan.

Ivan a arătat că blocarea proiectului de buget de către PDL prin atacarea la CC arată faptul că democrat-liberalii încearcă să mimeze opoziţia.

"Demersul lor este scandalos din start pentru că este un demers care se bazează pe fraudă. Avem suspiciuni foarte serioase că nu sunt semnături strânse în mod real pentru aceasta contestaţie, ci sunt semnături de la contestaţii mai vechi. Noi solicităm astăzi Parlamentului să facă o anchetă, să verifice toate aceste semnături, iar dacă suspiciunile noastre se dovedesc a fi reale, să sesizeze organele abilitate şi instanţele care să-i găsească pe vinovaţi. Avem suspiciuni pentru că, atunci când discutam despre legea CNA, s-a întâmplat exact acelaşi lucru", a mai spus Ivan

Potrivit lui Ivan, PDL se dovedeşte a fi un "partid lipsit de minimă moralitate, cu foarte mult tupeu şi foarte multă aroganţă", care "face totul împotriva românilor doar şi în interesul personal al unui om - acela fiind Traian Băsescu".

Curtea Constituţională (CC) dezbate, miercuri, contestaţia PDL referitoare la neconstituţionalitatea procedurii dezbaterii şi votării bugetului, formaţiunea democrat-liberale reclamând abuzuri ale majorităţii parlamentare privind adoptarea proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici