PSD Covasna se declară solidar cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a declarat, vineri, că organizaţia pe care o conduce este alături de primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, arestat la domiciliu pentru luare de mită şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

543 afișări
Imaginea articolului PSD Covasna se declară solidar cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu

PSD Covasna se declară solidar cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

”Eu vreau să declar solidaritatea organizaţiei PSD Covasna cu Olguţa Vasilescu. Noi sperăm şi credem că Olguţa Vasilescu îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă. Suntem stupefiaţi de acuzele care i se aduc. Practic, dacă ne luăm după ceea ce s-a spus în presă că ar fi acuzaţiile pentru doamna Vasilescu, eu spun că nu există un primar de oraş, municipiu - ca să nu băgăm şi comunele, deşi, cred că le-am putea băga - care în campania electorală trecută să nu fi făcut adunări populare la care să fie concerte, care concerte sau manifestări să nu fie plătite din bani, donaţii, sponsorizări şi aşa mai departe", a afirmat Horia Grama.

Acesta s-a întrebat, în acelaşi context, dacă primarii derulează proiecte şi "îşi fac treaba în localităţile lor" se poate interpreta ca "folos electoral".

Grama a adăugat că, în opinia sa, Olguţa Vasilescu are foarte multe realizări.

”Eu, personal, consider că Olguţa Vasilescu a făcut în patru ani de zile, în Craiova, cât oricare alt primar de acolo în zece ani şi că are foarte multe realizări. În orice caz, nu cred că Olguţa Vasilescu a luat mită (...).”, a spus Horia Grama.

Acesta a conchis declarând că îşi doreşte ca Vasilescu să poată candida din nou.

Joi, magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova şi vicepreşedinte PSD să primească arest la domiciliu pentru luare de mită şi spălare de bani. Hotărârea poate fi constestată atât de Lia-Olguţa Vasilescu cât şi de procurori.

Alături de ea sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.

"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", anunţau procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

DNA preciza că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", anunţa DNA.

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.

Totodată, "edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", se arăta în comunicatul de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici